Moje speciality: Srnčí hřbet ( metrová roláda )
Ivet Vás vítá u mých specialit.Děkuji za milou návštěvu.

neděle 14. února 2021

Srnčí hřbet ( metrová roláda )

 Ingredience:

4 žloutky, 26 dkg cukru písku - třeme 1/4 hodiny

postupně přidáváme 8 lžic teplé vody, 10 lžic oleje, 26 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, z bílků sníh.

Postup:

Vymažeme dva hřbety a vysypeme, já vymazávám máslem a vysypu strouhankou nebo kokosem. Těsto si rozdělíme na světlé a tmavé těsto do tmavého těsta přidám  cca 2 lžíce kakaa a dáme péct.

Mezitím si uvařím 1 pudink vanilkový ve 1/4 l mléka .

Utřeme máslo cca půlku nebo 3/4  s cukrem pudrem- cukr dávám dle oka 15- 20 dkg  až mám vyšlehané postupně přidávám vychladlý pudink.

Vychladlé hřbety si nakrájíme podle vzoru aby byli plátky rovnoměrné, tmavý hřbet mažeme krémem a světlý hřbet  marmeládou. Postupujeme takto, že si světlý hřbet namažete marmeládou  na něj se položí tmavý hřbet a ten namažeme krémem tento proces se opakuje vždy světlý - tmavý -světlý -tmavý. Zbylým krémem potřeme roládu dáme do chladničky ztuhnout po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou kterou můžeme ještě nazdobit , kokosem, ořechy.

POZOR PŘI KRÁJENÍ SE MUSÍ KRÁJET NA ŠIKMÉ ŘEZY!!!!!


Dobrou chuť 😋

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za milé komentáře.🥧 💕 🌹 💐 🌺 😁😂 😀 🤣 😉 😘 ❣️👍 🍬 👩‍🦱 🍩 🍰 ☕️ 🍨😊😏😛😲 😱 👧 👩‍🍳 🎂 🌞 👌 👎 👏😋👸❤️️🐻🐶