1 hrnek cukru
0.5 hrnku oleje
2 vejce
prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
1 bílý jogurt
mléko
Drobenka:
4 lžíce cukru
2 lžíce másla
5 lžic hrubé mouky
Postup přípravy:
Veškeré ingredience na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby. Dáme ho tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyloženým pečícím papírem.
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky 1 - 2 cm dlouhé a posypeme jí těsto. Nakonec si z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou posypeme celou buchtu.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 20 - 30 minut.
Upečenou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Přeji dobrou chuť.
Musím se po rebarboře někde podívat,protože koláč s ní mám ráda.
OdpovědětVymazatIvetko,díky za další ňamku,také jsem dnes dala něco na blog.
Měj se hezky
Děkuji Jituško, já rebarboru dostala od sousedky tak jsem ihned upekla a hlavně žádná chemie 😂😋 já se podívám neboj, občas nestíhám a hlavně to psaní mi dělá velké problémy😏
OdpovědětVymazatTýýýýý jó to bude dobrůtka, mám rebarboru ráda ⚛ ღ ♥
OdpovědětVymazat😂😋už není včera jsem dala poslední kousky Petrušce😊
OdpovědětVymazatIvet to vyzerá dobre..manžel a syn si určite pochutnali...závidim im....
OdpovědětVymazatSlávko děkuji moc, jo i já si dala z Rebarbory máme moc rádi i když je trošku sladká.😊
VymazatMňam také bych si dala....😄😄😄
OdpovědětVymazatNo už není..😛😂
Vymazat